vineri, 5 februarie 2016

ADIO, PRIETENE LUCIAN ALECSA


Scriitorul Lucian Alecsa a încetat fulgerător din viață
Poetul și prozatorul Lucian Alecsa a încetat din viață în noaptea de joi spre vineri. Acesta se afla acasă, la Săveni, unde a acuzat o stare generală de rău. Soția sa, medic de profesie, a alertat Serviciul Județean de Ambulanță (SJA), care a trimis un echipaj la fața locului.

Medicii l-au găsit fără suflare

S-a deplasat chiar Cristian Cojocaru, șeful Stației SJA Săveni, care însă atunci când a ajuns în apartament l-a găsit în stop cardio-respirator. Timp de zeci de minute a încercat să-l resusciteze, l-a transportat și la spital, însă toate încercările s-au dovedit a fi sortite eșecului. Lucian Alecsa tocmai își lansase pe 28 ianuarie două cărți: ”Femeia fără zâmbet", o carte de proză scurtă și "Umbra, agent dublu", un volum de poezie.

A luat premiu pentru ”Moartea e bine mersi”

Era membru al Uniunii Scriitorilor din România, redactor șef adjunct la revista de cultură Hyperion, iar în 2013 a primit la Iaşi Premiul de Proză pentru romanul „Moartea e bine mersi”, o veritabilă mărturie a autorului aflat în urmă cu nouă ani în luptă cu o boală care l-a pus faţă în faţă cu moartea. În perioada noiembrie 2010 – februarie 2015 a activat și ca editorialist la Botoșăneanul.
Lucian Alecsa s-a născut la Mihăileni, iar pe 31 ianuarie tocmai împlinise 62 de ani.

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace


Detalii șocante din ultima carte a scriitorului:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

INEFABILA EREZIE A EDUCAȚIEI

Nasc și la Moldova dascăli zău am văzut măcat unul înconjurat precum Socrate de invidia celor șapte minuni ale lumii moderne admiră și taci ...