miercuri, 23 aprilie 2014

AJUT LUMEA SĂ FIE LIBERĂ !

Aleg să fiu liberă
Libertatea reprezintă posibilitata de a acționa, în anumite împrejurări, după propria sa voință sau dorință. Stare a unei persoane cu drepturi depline, care nu este în servitute; stare de independență. (DEX)
Câteva citate despre libertate ar fi:“Nu merita să ai libertate, dacă această libertate nu include și libertatea de a face greșeli” (Mahatma Gandhi);
“Ei bine, da, libertatea nu-i nici animalul de companie al plictiselii, nici mașina de spalat păcatele aproapelui. Libertatea-i pur si simplu riscul de a fi om”(Costel Zăgan); “Nu putem fi atât de generoși cu noi înșine, încât să nu ne zgârcim în libertatea ce ne-o acordăm” (Emil Cioran); “Oamenii când sunt lăsați să facă ceea ce vor ei, au tendința de a-i imita pe ceilalți” (proverb popular).
Am ales această valoare deoarece, este un lucru care mă caracterizează, eu fiind o persoană liberă, în general. Libertatea se exprimă atât prin modul de a gândi cât și prin vorbe sau fapte.A fi liber să gândești înseamnă să nu te lași influențat de cei din jurul tău, să fii stăpân pe tine în propriile gânduri și alegeri.
Libertatea de a vorbi reprezintă libertatea de a spune tot ce simți sau ce gândești, libertatea de a-ți exprima părerile, gândurile, sentimentele față de ceva sau de cineva. Acest lucru este foarte important deoarece dacă nu te poți exprima liber și te lași influențat de alte persoane ajungi să nu mai știi care sunt propriile tale păreri sau să îți pierzi identitatea.
Libertatea de a face ceea ce vrei, este pe cât de bună pe atât de periculoasă. Dacă nu ştii cum să o folosești, poți să-i rănești pe alții sau poți să o pierzi neavând grijă de ea.
În al doilea rând, am ales această valoare deoarece este un lucru important atât pentru adolescenți în general cât și pentru restul persoanelor, fiecare având nevoie de ea în moduri diferite. Este un lucru care îl primim la naștere și îl dezvoltăm pe parcursul vieții.
Am ales această poză deoarece este una sugestivă valorii alese de mine, fermuoarul pe buze sugerând libertatea de a spune ceea ce gândești, de a-ți exprima liber sentimentele şi părerile fără a te lăsa influențat de cei din jur, chiar dacă greșești în ceea ce spui sau ce crezi. Mâna de la ochi sugerează libertatea de a vedea şi a accepta adevarul. A şti să spui ceea ce simți poate fi considerat de unii un defect deoarece le poate afecta adevărul, și considerând că o spui din invidie, răutate sau pur și simplu pentru a le face lor rău.
Ochii ascunși sunt specifici persoanelor care nu vor să accepte adevărul sau să vadă lucrurile așa cum sunt ele, preferând să-şi facă o lume a lor, o lume imaginara în care totul este așa cum vor ei. Ei preferă să se ascundă în această lume ficțională de multe ori ajungând să le fie frică să revină în lumea reală. De multe ori această lume se creează în urma consumului de droguri, consum care vine și din prea multă libertate acordată unor puști care nu au habar încă de riscurile consumului de droguri. Acesta poate fi un punct rău și periculos al libertății.
Și, în încheiere, vreau să vă împărtășesc câteva versuri de : Keo – Liber
“Oricât mi-ar fi de greu vreau să visez
Că din probleme pot să evadez
Şi liber să trăiesc”
Chifor Andreea___________________________________________

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ULTIMUL EXPRES

 Deși este aglomerație, ferestrele spre iad încă nu s-au ocupat! Costel Zăgan