duminică, 12 ianuarie 2014

ŞTIRE CULTURALĂ...INVIZIBILĂ

Stire de ultima ora din judetul Botosani: Cenaclu Eminescu la Asociaţia Nevăzătorilor

Cenaclul Eminescu la Asociatia Nevazatorilor BotosaniÎn fiecare an, în preajma zilei în care a venit pe lume Mihai Eminescu, în clubul Asociaţiei Nevăzătorilor Botoşani prinde viaţă un eveniment în memoria poetului, mereu altul de la an la an. În 2014, tema pentru un veritabil cenaclu al timpurilor moderne a fost, simplu: „Cu şi despre Eminescu…”.
În faţa unui public numeros s-a recitat din lirica eminesciană, dar şi din scrierile lui Adrian Păunescu, Marin Sorescu şi Costel Zăgan. Tot duminică, în spaţiul ineditei manifestări, au prins viaţă evocări ale „Omului Eminescu”, despre care au scris în alte timpuri scriitori şi critici contemporani cu Poetul-Nepereche, precum şi rude ale sale.
Cenaclul Eminescu la Asociatia Nevazatorilor din BotosaniCei mai talentaţi nevăzători botoşăneni au cântat romanţe pe versuri eminesciene, acompaniaţi de Ludwig Schibinschi şi chitara sa magică. Duminică dimineaţă, după câteva scurte repetiţii, „a pornit la drum” şi un grup coral mixt, melodia de debut fiind „Eminescu”, pe versuri de Grigore Vieru.
Cu îndelungi aplauze a fost recompensat recitalul susţinut de Ştefan Iacob, tânăr folkist de un real talent., un alt invitat şi participant la eveniment fiind istoricul Gheorghe Median.
La final, preşedintele Asociaţiei Nevăzătorilor Botoşani, Tudorel Tupiluşi, a oferit o trataţie din partea asociaţiei, de sufletul lui Eminescu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

INEFABILA EREZIE A EDUCAȚIEI

Nasc și la Moldova dascăli zău am văzut măcat unul înconjurat precum Socrate de invidia celor șapte minuni ale lumii moderne admiră și taci ...